fira-tapiola

Fira Oy toteutti Tapiolassa näkyvälle paikalle suuren liike- ja asuinkerrostalon. Hanke käynnistyi vuonna 2018 ja valmista tulisi olla 2021 aikana

Fira Oy toteutti Tapiolassa näkyvälle paikalle suuren liike- ja asuinkerrostalon. Hanke käynnistyi vuonna 2018 ja valmista tulisi olla 2021 aikana.

Tilaajana hankkeessa toimii Merimieseläkekassa ja suurhanke toteutetaan allianssimallilla, jossa rakennuttaja osallistuu rakentamisen ylläpitoon myös hankkeen valmistumisen jälkeen. Mallilla riskit rakennusaikaisista virheistä kannetaan yhdessä toimijoiden kesken, jolloin rakennusyhtiö kantaa suurempaa vastuuta rakentamisen laadusta.

Firalle on tärkeää toteuttaa hanke kustannustehokkaasti rakennusvaiheessa ja mahdollisimman laadukkaasti, jotta rakennuksen ylläpito on mahdollisimman edullista. Työmaan tehostamiseksi Firalla on käytössään Tapiolan työmaalla Trenoxin torninosturinkuljettajat, alamiehet sekä uutena palveluna TX LiftMe -applikaatio.

Applikaatio helpottaa työmaanostoja sekä kommunikointia työmaaolosuhteissa. Sovellus on suunniteltu erityisesti kielimuurien kiertämiseen, nostojonojen hallitsemiseen ja nostojen merkitsemiseen. Sovellus saa työmaalta kiitosta:

”Olemme todenneet hyväksi ja ohjelmaa parannetaan työmaalta saadun kokemuksen perusteella,” projektipäällikkö Juha Mäkinen kertoo.

”Sovellus on käytettävyydeltään erittäin helppo ja selkeä sekä yksinkertainen. Järjestelmässä voidaan syöttää kiinteät purku/nostopaikat. Ohjelmaan syötetään rungon tasokuvat, jolloin kerroksen tasokuvasta valitaan mistä nostetaan ja minne nostetaan paikka valitaan myös halutun kerroksen tasokuvasta. Tämä toiminta helpottaa ja nopeuttaa nostoja isoissa, laajoissa, kohteissa. Hyvä apu monikielisissä kohteissa, koska ohjelmassa eri kielivaihtoehtoja.”